САЩ не възнамеряват да изпратят военни на място след нападенията срещу

...
САЩ не възнамеряват да изпратят военни на място след нападенията срещу
Коментари Харесай

САЩ: Няма да пращаме военни в Израел, можем да го въоръжаваме заедно с Украйна

САЩ не имат намерение да изпратят военни на място след нападенията против Израел от страна на ислямистки бойци от “Хамас “, само че ще пазят ползите си в района, съобщи представител на Белия дом, представен от Ройтерс.

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби съобщи, че " няма подозрение, че има известна степен на съучастничество " от страна на Иран в поддръжката на Хамас, само че президентът Джо Байдън не е видял осезаеми доказателства, че Иран е взел участие директно в подготовката на сегашната рецесия.

Кърби съобщи пред кореспонденти, че Белият дом чака спомагателни претенции от страна на Израел в областта на сигурността и ще се опита да ги извърши. допустимо най-бързо.

" Винаги ще вършим това, което е належащо, с цел да защитим ползите на националната си сигурност и да осъществим уговорките си в региона на сигурността по целия свят, в това число в този район, заради което изпратихме самолетоносач в източната част на Средиземно море ", сподели Кърби пред телевизия Си Би Ес.

Американската войска " усилва " доставките на системи за противовъздушна защита, муниции и друга помощ в областта на сигурността за  Израел, с цел да му помогне да отговори на невижданата офанзива на " Хамас " през уикенда, съобщи почитан представител на американската защита, съобщи Ройтерс.

" Самолетите към този момент излетяха ", сподели американският чиновник, говорейки при изискване за анонимност пред кореспонденти в Пентагона.

" Подкрепяме Израел... Оставаме в непрекъснати контакти с нашите сътрудници в Израел, с цел да определим и по-късно да подкрепим най-неотложните им условия. "

Съединени американски щати към момента не са дали подробна информация за размера на настояванията на Израел за помощ в региона на сигурността. Но представителят на американската защита съобщи, че Вашингтон се свързва с отбранителната промишленост за ускорение на чакащите израелски поръчки и преглежда опциите на личните ресурси на Съединени американски щати за попълване на израелските потребности.

Длъжностното лице също по този начин наподобява отхвърли опасенията, че Съединени американски щати може да се затруднят да доставят по едно и също време Израел и в това време доставят оръжие на Украйна.

" Ние сме в положение да продължим поддръжката си както за Украйна, по този начин и за Израел, и да поддържаме личната си подготвеност в международен мащаб ", съобщи служителят.

Най-високопоставеният военачалник на Съединени американски щати предизвести Иран да не се замесва  в рецесията в Израел и съобщи, че не желае този спор да се разшири, съобщи Ройтерс.

Запитан какво е посланието му към Иран, военачалник Чарлз Браун, ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете, съобщи: " Да не се замесва. "

" Искаме да изпратим много мощно обръщение. Ние не желаеме това (конфликтът – бел. ред.) да се разшири и концепцията е Иран да получи това обръщение ясно и изрично ", сподели Браун пред дребна група кореспонденти, пътуващи с него към Брюксел.
Светът реагира
Лидерите на Съединени американски щати, Германия, Англия, Франция и Италия направиха взаимно изказване през вчерашния ден, в което осъждат нападенията против Израел от страна на ислямистката военна формация “Хамас “ и показаха своята " твърда и единна поддръжка " за Израел, съобщи Ройтерс.

" През идващите дни ще останем единни и координирани, дружно като съдружници и като общи другари на Израел, с цел да подсигуряваме, че Израел е в положение да се отбрани и в последна сметка да създадем условия за кротичък и интегриран Близкоизточен район ", се споделя в изказването на американския президент Джо Байдън, френския президент Еманюел Макрон, немския канцлер Олаф Шолц, италианската министър-председателка Джорджа Мелони и английският министър председател Риши Сунак.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разиска последните събития от боевете сред Израел и палестинците в телефонни диалози през вчерашния ден с водачите на Израел, Палестина, Ливан, Катар и Египет, оповестиха от канцеларията на Ердоган, съобщи Ройтерс.

По-рано Ердоган съобщи в телевизионно послание, откакто председателстваше на съвещание на кабинета, че Турция е подготвена да работи като медиатор за  прекратяване на спора в случай че двете страни създадат такова предложение, в това число замяна на заложници.

Турското президентство съобщи настрана в обява в обществената мрежа Екс, че Ердоган е споделил на израелския президент Ицхак Херцог, че всевъзможни стъпки, които групово вредят на популацията на Газа, ще усилят страданията в района.

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси и престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман се съгласиха, че " гласът на разсъдъка " би трябвало да надделее в продължаващия спор сред “Хамас “ и Израел, оповестиха от египетското  президентство, съобщи Ройтерс.

Сиси и саудитският престолонаследник, които разискали развиването на спора в телефонен диалог, обявиха, че продължаващата ескалация заплашва стабилността в района, заяви представител на египетското президентство в изавление.

Чеченският началник Рамзан Кадиров прикани водачите на мюсюлманските страни да основат коалиция и да призоват Европа и целия Запад да защитят палестинците, съобщи ТАСС.

" Обръщам се към водачите на мюсюлманските страни - създайте коалиция и наградите тези, които наричате другари, Европа и целия Запад, да не бомбардират цивилни жители под претекст за заличаване на бойци. Ние поддържаме Палестина. И сме срещу тази война, която, за разлика от други спорове, може да прерасне в нещо по-голямо ", съобщи Кадиров в канала си в Teлеграм.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР